Image from Google Jackets

Alice och attacken : en berättelse om attacken mot Pearl Harbor 1941 / av Mayumi Shimose Poe ; illustrationer av Matt Forsyth ; översättning av Clara Kron.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Swedish Original language: English Series: ÖverlevarnaPublisher: Helsingborg : Hegas, [2021]Manufacturer: Helsingborg : Ordstark, 2021Description: 90 sidor illustrationer 22 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789180081917
Uniform titles:
  • Alice on the island Svenska
Subject(s): Genre/Form: Other classification:
  • Hcg
Summary: Alice ska gå och handla när bomberna plötsligt börjar falla. Livrädd rusar hon gatan fram. Hon chockas av att se en blodig kvinna och ett livlöst litet barn. Japanerna bara fortsätter attackera ön. Alice förstår ingenting. Varför anfaller de Hawaii och Pearl Harbor? ÖVERLEVARNA är en serie om verkliga historiska händelser. Hur överlever man en allvarlig kris och hur klarar man av det som händer efteråt? Denna spännande bok är en bra grund för diskussioner om andra världskriget och tankar om nationalitet. Vem bestämmer om man är japan eller amerikan? Och vad spelar det för roll? Hegas böcker – lätta att läsa. Svåra att motstå.
List(s) this item appears in: HYLLA Boktips | Slingan_boktips
Holdings
Item type Current library Collection Shelving location Call number Status Date due Barcode Item holds
Barnbok Skillingaryds bibliotek Skön Lättläst Mellan och Ung Mellan (Browse shelf(Opens below)) Available 455057163610A
Total holds: 0

Första svenska upplaga 2021

Hegas-nivå: 4

Alice ska gå och handla när bomberna plötsligt börjar falla. Livrädd rusar hon gatan fram. Hon chockas av att se en blodig kvinna och ett livlöst litet barn. Japanerna bara fortsätter attackera ön. Alice förstår ingenting. Varför anfaller de Hawaii och Pearl Harbor? ÖVERLEVARNA är en serie om verkliga historiska händelser. Hur överlever man en allvarlig kris och hur klarar man av det som händer efteråt? Denna spännande bok är en bra grund för diskussioner om andra världskriget och tankar om nationalitet. Vem bestämmer om man är japan eller amerikan? Och vad spelar det för roll? Hegas böcker – lätta att läsa. Svåra att motstå.

Från 9 år