Indien i mitt svenska kök / Malin Mendel.
Material type: TextLanguage: Swedish Publisher: [Stockholm] : Norstedts, [2022]Manufacturer: 2022Description: 157 sidor illustrationer 25 cmContent type:- text, still image
- unmediated
- volume
- 9789113120232
- 641.5954 23/swe
- Qcabd-oba
Item type | Current library | Collection | Call number | Status | Date due | Barcode | Item holds | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Bok | Vaggeryds bibliotek | Fackböcker | 641.59 (Browse shelf(Opens below)) | Checked out | 2024-05-16 | 455057765506B |
Collection: Fackböcker Close shelf browser (Hides shelf browser)
Indisk mat behöver inte innebära massa kryddor och krångel, utan kan vara snabb vardagsmat. Den är också som gjord för den svenska sommarens alla fester, picknickar, bufféer och grillkvällar. Till hösten passar värmande currygrytor, soppor och frasiga samosas för såväl finmiddag som svamputflykt. I sin senaste kokbok har Malin Mendel samlat sina allra bästa recept, sådant hon lagar till sin familj såväl som till kalas och bjudningar. Rätterna är lätta att göra, enkla att anpassa till alla och både färggranna och smakrika! Dessutom går de oftast att förbereda, grytorna blir bara godare av att stå till sig. Malins passion för indisk mat väcktes redan när hon var liten. I denna personliga bok delar hon med sig av minnen och mat från barndomen i Pakistan, och från somrar i Bohuslän och Dalsland. I sitt eget kök lagar Malin mest indiskt, men hämtar ibland inspiration från reportageresor till andra länder eller svenska traditioner. För likheterna finns, till exempel äts makrill även i Indien.