Image from Google Jackets

Sjösprång / Peter Stjernström.

By: Material type: TextTextLanguage: Swedish Publisher: Stockholm : Lind & Co, 2022Manufacturer: Falun : ScandBook AB Description: 440 sidor 22 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789180184106
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 839.738 23/swe
Other classification:
  • Hc.01
Summary: Tanken på att någon med berått mod hade satt ett levande väsen i brand spred sig som en vämjelig stank i Walla Hammars hjärna. När den nationalistiska kulturföreningen Bredablick kommer till Gotland för att lajva svensk hembygdskultur blir det startskottet för en serie grova brott med rasistiska förtecken. Vad är det för hemskheter som pågår? Det undrar den sjuttioåriga kvinnan Walla Hammar, vars självpåtagna livsuppgift är att hålla sin del av ön i balans. För att lyckas tar hon hjälp av sitt barnbarn Bella och det ”bortomsliga”, det andra kallar skrock och tokerier. Wallas synsätt är allra mest ifrågasatt av hennes son Pelle, som tillsammans med Najma Rumi, en ung reporter på P4 Gotland, startar en egen utredning. Deras utgångspunkt är raka motsatsen till Wallas: fakta och vetenskapliga metoder. Men inget är så enkelt som det först ser ut. Gamla brott och nya oförrätter seglar upp och snart blir livet extremt farligt för alla inblandade.
Holdings
Item type Current library Collection Shelving location Call number Status Date due Barcode Item holds
Bok Skillingaryds bibliotek Skön Spänning Roman (Browse shelf(Opens below)) Available 4550426490984
Total holds: 0

Originalupplaga 2022

Tanken på att någon med berått mod hade satt ett levande väsen i brand spred sig som en vämjelig stank i Walla Hammars hjärna. När den nationalistiska kulturföreningen Bredablick kommer till Gotland för att lajva svensk hembygdskultur blir det startskottet för en serie grova brott med rasistiska förtecken. Vad är det för hemskheter som pågår? Det undrar den sjuttioåriga kvinnan Walla Hammar, vars självpåtagna livsuppgift är att hålla sin del av ön i balans. För att lyckas tar hon hjälp av sitt barnbarn Bella och det ”bortomsliga”, det andra kallar skrock och tokerier. Wallas synsätt är allra mest ifrågasatt av hennes son Pelle, som tillsammans med Najma Rumi, en ung reporter på P4 Gotland, startar en egen utredning. Deras utgångspunkt är raka motsatsen till Wallas: fakta och vetenskapliga metoder. Men inget är så enkelt som det först ser ut. Gamla brott och nya oförrätter seglar upp och snart blir livet extremt farligt för alla inblandade.