Image from Google Jackets

Jag är Gud / Malin Karim.

By: Material type: TextTextLanguage: Swedish Publisher: [Enskede] : Bazar förlag, [2022]Manufacturer: 2022Description: 330 sidor 20 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789180062428
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 839.738 23/swe
Other classification:
  • Hc.01
Summary: Jag är Gud är en vass och humoristisk roman om en kvinna som gör upp med sitt förljugna liv och beger sig ut på ett sekulärt korståg genom Stockholm. 46-åriga Hermine har fått nog. Hennes perfekta tillvaro med man, två barn, trendigt jobb, stilren garderob och ett vackert hem står henne upp i halsen. Hon är trött på att hela tiden förminska sig själv och anpassa sig efter andras behov. Hon bestämmer sig för att revoltera och lägga grunden för en ny ordning. Inom loppet av en vecka ska hon begå alla de sju dödssynderna utan en tanke på konsekvenserna, och när hon har strukit den sista från listan ska allt bli annorlunda. Med svart humor, knivskarpa formuleringar och en ursinnig berättarglädje skildrar Malin Karim en oförglömlig frigörelseresa.
List(s) this item appears in: HYLLA Boktips
Holdings
Item type Current library Collection Shelving location Call number Status Date due Barcode Item holds
Bok Skillingaryds bibliotek Skön Banken Roman (Browse shelf(Opens below)) Available 455002965116C
Total holds: 0

Originalupplaga 2022

Jag är Gud är en vass och humoristisk roman om en kvinna som gör upp med sitt förljugna liv och beger sig ut på ett sekulärt korståg genom Stockholm. 46-åriga Hermine har fått nog. Hennes perfekta tillvaro med man, två barn, trendigt jobb, stilren garderob och ett vackert hem står henne upp i halsen. Hon är trött på att hela tiden förminska sig själv och anpassa sig efter andras behov. Hon bestämmer sig för att revoltera och lägga grunden för en ny ordning. Inom loppet av en vecka ska hon begå alla de sju dödssynderna utan en tanke på konsekvenserna, och när hon har strukit den sista från listan ska allt bli annorlunda. Med svart humor, knivskarpa formuleringar och en ursinnig berättarglädje skildrar Malin Karim en oförglömlig frigörelseresa.