Image from Google Jackets

Mitt namn är Firekeeper / Angeline Boulley ; översättning av Emilia Fjeld.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Swedish Original language: English Publisher: [Stockholm] : Gondol, [2021]Manufacturer: 2021Description: 453 sidor 23 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789198617047
Uniform titles:
  • Firekeeper's daughter Svenska
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 813.6 23/swe
Other classification:
  • Hcee.01,u
Summary: Daunis Fontaine, oregistrerad stammedlem av blandad härkomst, har aldrig riktigt passat in, varken i sin hemstad eller på det närliggande Ojibwa-reservatet. En familjetragedi har fått henne att lägga studiedrömmarna åt sidan, och nu tar hon hand om sin sköra mamma. Den enda ljuspunkten i tillvaron är Jamie, det lokala hockeylagets charmerande men något hemlighetsfulle stjärna. Men ett chockerande mord blir startskottet på en brottsutredning där Daunis motvilligt går med på att jobba under täckmantel för FBI. Det hon upptäcker tvingar henne till att omvärdera vad det innebär att vara en ojibwa, och vad det innebär att vara en Firekeeper.
List(s) this item appears in: HYLLA Boktips
Holdings
Item type Current library Collection Shelving location Call number Status Date due Barcode Item holds
Bok Vaggeryds bibliotek Skön Roman Roman (Browse shelf(Opens below)) Available 4550023994601
Total holds: 0

Första svenska upplaga 2021

Daunis Fontaine, oregistrerad stammedlem av blandad härkomst, har aldrig riktigt passat in, varken i sin hemstad eller på det närliggande Ojibwa-reservatet. En familjetragedi har fått henne att lägga studiedrömmarna åt sidan, och nu tar hon hand om sin sköra mamma. Den enda ljuspunkten i tillvaron är Jamie, det lokala hockeylagets charmerande men något hemlighetsfulle stjärna. Men ett chockerande mord blir startskottet på en brottsutredning där Daunis motvilligt går med på att jobba under täckmantel för FBI. Det hon upptäcker tvingar henne till att omvärdera vad det innebär att vara en ojibwa, och vad det innebär att vara en Firekeeper.