Image from Google Jackets

Tara på Titanic / av Nikki Shannon Smith ; illustrationer av Matt Forsyth ; översättning av Peter M. Eronson.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Swedish Original language: English Series: ÖverlevarnaPublisher: Helsingborg : Hegas, [2022]Manufacturer: Helsingborg : Ordstark, 2022Description: 87 sidor illustrationer 22 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789180084208
Uniform titles:
  • Noelle at sea Svenska
Subject(s): Genre/Form: Other classification:
  • Hcg
Summary: En katastrof till havs och en väldigt modig flicka. Tara tycker det ska bli roligt att åka med sina föräldrar över Atlanten på det berömda fartyget Titanic. Hon blir vän med den jämnåriga flickan Paulina. Men en natt börjar fartyget att sjunka. Sakta men säkert grips passagerarna av panik. Kvinnor och barn ska räddas först. Men Paulina har ju ingen mamma. Om hon ska ha en chans att överleva måste Tara hjälpa henne. Ska Tara riskera livet för att hjälpa sin vän? Överlevarna är en serie skönlitterära böcker om verkliga historiska händelser. Hur överlever man en kris och hur klarar man av det som händer efteråt? Denna spännande bok en bra grund för diskussioner om vänskap, rasism, klass och katastrofer. Hegas böcker – lätta att läsa. Svåra att motstå.
List(s) this item appears in: HYLLA Topplista Mellan/ung
Holdings
Item type Current library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Barnbok Vaggeryds bibliotek Skön Mellan (Browse shelf(Opens below)) Available 455003467431B
Barnbok Skillingaryds bibliotek Skön Mellan (Browse shelf(Opens below)) Checked out 2024-03-11 4550033447548
Barnbok Hoks bibliotek Skön Mellan (Browse shelf(Opens below)) Available 4550028776338
Total holds: 0

Första svenska upplaga 2022

Hegas-nivå: 4

En katastrof till havs och en väldigt modig flicka. Tara tycker det ska bli roligt att åka med sina föräldrar över Atlanten på det berömda fartyget Titanic. Hon blir vän med den jämnåriga flickan Paulina. Men en natt börjar fartyget att sjunka. Sakta men säkert grips passagerarna av panik. Kvinnor och barn ska räddas först. Men Paulina har ju ingen mamma. Om hon ska ha en chans att överleva måste Tara hjälpa henne. Ska Tara riskera livet för att hjälpa sin vän? Överlevarna är en serie skönlitterära böcker om verkliga historiska händelser. Hur överlever man en kris och hur klarar man av det som händer efteråt? Denna spännande bok en bra grund för diskussioner om vänskap, rasism, klass och katastrofer. Hegas böcker – lätta att läsa. Svåra att motstå.

Från 9 år