Mamma Mu och Kråkan leker / skriven av Jujja Wieslander ; tecknad i Sven Nordqvists anda av Micaela Favilla och färglagd av Elin Fahlstedt.

By: Wieslander, Jujja, 1944- [aut]Contributor(s): Favilla, Micaela, 1974- [ill] | Fahlstedt, Elin, 1990- [ill] | Nordqvist, Sven, 1946- [ill]Material type: TextTextLanguage: Swedish Series: Klumpe Dumpe-böckernaPublisher: Stockholm : Rabén & Sjögren, 2021Edition: Reviderad utgåvaDescription: 30 onumrerade sidor illustrationer 22 cmContent type: text, still image Media type: unmediated Carrier type: volumeISBN: 9789129728903Other title: Jujja Wieslander & Sven Nordqvists mamma Mu och Kråkan lekerSubject(s): Förmänskligade djur | Kor | Kråkor | Lek | VänskapGenre/Form: Tecknade serier | Barn- och ungdomslitteraturDDC classification: 741.59485 Other classification: Hci,u Summary: - Va?! Vad GÖR du Mamma Mu? - Jag lägger mig på magen så här. Och sträcker fram nosen så långt det går. Och fäller in hornen så mycket jag kan. Jag sträcker på svansen så mycket det går. Vet du vad jag leker då? - En ko som har blivit tokig kanske? - Orm, Kråkan. Det är höst på Mamma Mus gård, och snart är det vinter också. Alla korna står inne i ladugården och mumsar hö, och tar det lugnt. Men Mamma Mu vill hitta på något roligare än att mumsa hö och vänta på våren. Hon vill åka skridskor, cykla och leka hemlig agent eller kanin. Kråkan tycker förstås att det är en jättedålig idé, men han måste ändå vara med för att se hur det går. Jujja Wieslanders berättelser om Mamma Mu och Kråkan är översatta till 30 språk och har underhållit flera generationer barn, först som radioteater och sedan som bilderböcker, kapitelböcker och film.
Item type Current library Collection Shelving location Call number Status Date due Barcode Item holds
Barnbok Vaggeryds bibliotek
Skön Bilderbok 1 Bilderbok (Browse shelf (Opens below)) Available 45500076885D2
Barnbok Skillingaryds bibliotek
Skön Bilderbok (Browse shelf (Opens below)) Checked out 2021-12-23 45500076675CE
Total holds: 0

Originalupplaga 2015

I kolofonen felaktigt : "reviderad utgåva med titeln Mamma Mu leker." Korrekt tidigare titel: Mamma Mu och Kråkan leker

- Va?! Vad GÖR du Mamma Mu? - Jag lägger mig på magen så här. Och sträcker fram nosen så långt det går. Och fäller in hornen så mycket jag kan. Jag sträcker på svansen så mycket det går. Vet du vad jag leker då? - En ko som har blivit tokig kanske? - Orm, Kråkan. Det är höst på Mamma Mus gård, och snart är det vinter också. Alla korna står inne i ladugården och mumsar hö, och tar det lugnt. Men Mamma Mu vill hitta på något roligare än att mumsa hö och vänta på våren. Hon vill åka skridskor, cykla och leka hemlig agent eller kanin. Kråkan tycker förstås att det är en jättedålig idé, men han måste ändå vara med för att se hur det går. Jujja Wieslanders berättelser om Mamma Mu och Kråkan är översatta till 30 språk och har underhållit flera generationer barn, först som radioteater och sedan som bilderböcker, kapitelböcker och film.