Image from Google Jackets

Samma skrot och korn / av Pär Sahlin.

By: Material type: TextTextLanguage: Swedish Series: Sävaträsk ; del 3Publisher: Helsingborg : Hegas, [2021]Manufacturer: Helsingborg : Ordstark, 2021Description: 85 sidor 22 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789180082518
Subject(s): Genre/Form: Other classification:
  • Hc.01,u
Summary: Joar är skoltrött och rastlös. Lektionerna är långa och lärarnas prat tjatigt. Trots att slutbetygen närmar sig och Joar vet att han borde skärpa sig nu så går det inte. Och rätt var det är så hamnar Joar i bråk med några killar i åttan. Precis då kommer kemiläraren Britt förbi. Britt som redan innan detta verkar ogilla Joar. När allt känns tungt är det skönt att kunna fly ut i garaget och meka med epan. I den tredje delen av Sävaträsk handlar det om betygspressen i årskurs nio och om att lista ut vem man vill vara. Nu när man nästan är vuxen och allt. Som vanligt blir det oljiga motorer, retsam kompis-jargong och en hel del hångel när vi besöker Joar och de andra i Sävaträsk. Hegas böcker – lätta att läsa. Svåra att motstå.
Holdings
Item type Current library Collection Shelving location Call number Status Date due Barcode Item holds
Barnbok Vaggeryds bibliotek Skön Ung (Browse shelf(Opens below)) Available 4550050856158
Barnbok Skillingaryds bibliotek Skön Lättläst Mellan och Ung Ung (Browse shelf(Opens below)) Available 4550437998151
Barnbok Hoks bibliotek Skön Ung (Browse shelf(Opens below)) Available 4550042635111
Total holds: 0

Originalupplaga 2021

Hegas-nivå: 3

Härtill kompletterande material på internet

Joar är skoltrött och rastlös. Lektionerna är långa och lärarnas prat tjatigt. Trots att slutbetygen närmar sig och Joar vet att han borde skärpa sig nu så går det inte. Och rätt var det är så hamnar Joar i bråk med några killar i åttan. Precis då kommer kemiläraren Britt förbi. Britt som redan innan detta verkar ogilla Joar. När allt känns tungt är det skönt att kunna fly ut i garaget och meka med epan. I den tredje delen av Sävaträsk handlar det om betygspressen i årskurs nio och om att lista ut vem man vill vara. Nu när man nästan är vuxen och allt. Som vanligt blir det oljiga motorer, retsam kompis-jargong och en hel del hångel när vi besöker Joar och de andra i Sävaträsk. Hegas böcker – lätta att läsa. Svåra att motstå.

Från 13 år