Image from Google Jackets

Moby Dick, den vita valen / av Herman Melville ; återberättad av Maj Bylock ; illustrationer av Hope Hjort.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Swedish Original language: English Series: Maj Bylock's äventyrs-klassikerPublisher: Helsingborg : Hegas, [2021]Manufacturer: 2021Description: 102 sidor illustrationer 22 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789178819294
Uniform titles:
  • Moby-Dick, or, The whale Svenska
Subject(s): Genre/Form: Other classification:
  • Hcg
Summary: Ismael letar efter äventyr och mönstrar på ett valfångstfartyg. Han vet att det är ett tufft jobb och han får hjälp av sin nyfunne vän, harpuneraren Queequeg. Det de inte vet är att skeppets kapten drivs av ett hämndbegär så stort att det äventyrar allas liv på skeppet. Det ända kapten Ahab vill är att hitta och döda Moby Dick, den vita valen. Hegas böcker – lätta att läsa. Svåra att motstå.
List(s) this item appears in: 11-13 år
Holdings
Item type Current library Collection Shelving location Call number Status Date due Barcode Item holds
Barnbok Vaggeryds bibliotek Skön Mellan (Browse shelf(Opens below)) Available 80066577151A8
Barnbok Skillingaryds bibliotek Skön Lättläst barn Mellan (Browse shelf(Opens below)) Checked out 2022-12-15 45500036568C5
Total holds: 0

Första svenska upplaga 1943. Första upplaga i denna version 2021

Hegas-nivå: 4

Ismael letar efter äventyr och mönstrar på ett valfångstfartyg. Han vet att det är ett tufft jobb och han får hjälp av sin nyfunne vän, harpuneraren Queequeg. Det de inte vet är att skeppets kapten drivs av ett hämndbegär så stort att det äventyrar allas liv på skeppet. Det ända kapten Ahab vill är att hitta och döda Moby Dick, den vita valen. Hegas böcker – lätta att läsa. Svåra att motstå.

Från 9 år