Image from Google Jackets

Tomtarna på femte våningen / Francesca Cavallo ; illustrationer av Verena Wugedisch ; översättning av Helena Monti.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Swedish Original language: Italian Publisher: Stockholm : Bonnier Carlsen, 2020Manufacturer: 2020Description: 127 sidor illustrationer 21.8 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789179752811
Uniform titles:
  • Elfi al quinto piano. Svenska
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 853.92 23/swe
Other classification:
  • Hcf
Summary: I staden R är alla nöjda. Inget kan gå fel för man gör aldrig något oväntat eller pratar med någon man inte känner. Till denna lugna stad flyttar en familj med tre barn och två mammor som söker en trygg plats. De kämpar för att få kontakt med sina nya grannar, men det går trögt.Men en dag kommer ett brev till dem. Det är jultomten som behöver hjälp med att slå in paket till alla barn i staden. Ingen annan vill ställa upp, något sådant har man ju aldrig gjort tidigare. Familjen är tomtens, barnens, julklapparnas, JULENS sista hopp!Det här är en bok om hur vi är mot varandra, om inkludering och rädsla för det främmande. Men mest är det en bok om det läskigaste av allt –att inte kunna fira jul tillsammans och att bli utan julklappar!
List(s) this item appears in: Jul kapitelböcker
Holdings
Item type Current library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Barnbok Vaggeryds bibliotek Skön Barn (Browse shelf(Opens below)) Available 80065380785CF
Total holds: 0

Första svenska upplaga 2020

I staden R är alla nöjda. Inget kan gå fel för man gör aldrig något oväntat eller pratar med någon man inte känner. Till denna lugna stad flyttar en familj med tre barn och två mammor som söker en trygg plats. De kämpar för att få kontakt med sina nya grannar, men det går trögt.Men en dag kommer ett brev till dem. Det är jultomten som behöver hjälp med att slå in paket till alla barn i staden. Ingen annan vill ställa upp, något sådant har man ju aldrig gjort tidigare. Familjen är tomtens, barnens, julklapparnas, JULENS sista hopp!Det här är en bok om hur vi är mot varandra, om inkludering och rädsla för det främmande. Men mest är det en bok om det läskigaste av allt –att inte kunna fira jul tillsammans och att bli utan julklappar!