Image from Google Jackets

Sara och spanska sjukan : en berättelse om att överleva influensan 1918 / av Julie Gilbert ; illustrationer: Matt Forsyth ; översättare: Marie Helleday Ekwurtzel.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Swedish Original language: English Series: ÖverlevarnaPublisher: Helsingborg : Hegas, [2020]Manufacturer: Helsingborg : Ordstark, 2020Description: 103 sidor illustrationer 22 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789180080088
Uniform titles:
  • Daisy and the deadly flu Svenska
Subject(s): Genre/Form: Other classification:
  • Hcg
Summary: Överallt pratas det om det nya viruset. De kallar det spanska sjukan och det ryktas om att alla som får det dör. Året är 1918 och Sara får höra att hennes bästa väns familj har blivit sjuka. Kan det vara den farliga spanska sjukan som till slut nått deras stad? Sara vet att hon också kan bli sjuk om hon går för att hjälpa dem. Men hon kan ju inte bara lämna sin bästa vän i sticket. Historia är en bra utgångspunkt för diskussion. Denna berättelse ger ett personligt perspektiv på ett historiskt skeende och är ett perfekt underlag för dig som vill kunna samtala om covid-19, sjukdomar och rädslor. Det är en nervkittlande berättelse för alla historieintresserade och spänningssugna i mellanåldern. Hegas böcker – lätta att läsa. Svåra att motstå.
List(s) this item appears in: 11-13 år
Holdings
Item type Current library Collection Shelving location Call number Status Date due Barcode Item holds
Barnbok Vaggeryds bibliotek Skön Lättläst Mellan och Ung Mellan (Browse shelf(Opens below)) Available 455001945893C
Barnbok Skillingaryds bibliotek Skön Mellan (Browse shelf(Opens below)) Checked out 2024-03-19 4550571634713
Barnbok Hoks bibliotek Skön Lättläst Mellan och Ung Mellan (Browse shelf(Opens below)) Available 800658825905F
Total holds: 0

Första svenska upplaga 2020

Hegas-nivå: 4

Härtill kompletterande material på internet

Överallt pratas det om det nya viruset. De kallar det spanska sjukan och det ryktas om att alla som får det dör. Året är 1918 och Sara får höra att hennes bästa väns familj har blivit sjuka. Kan det vara den farliga spanska sjukan som till slut nått deras stad? Sara vet att hon också kan bli sjuk om hon går för att hjälpa dem. Men hon kan ju inte bara lämna sin bästa vän i sticket. Historia är en bra utgångspunkt för diskussion. Denna berättelse ger ett personligt perspektiv på ett historiskt skeende och är ett perfekt underlag för dig som vill kunna samtala om covid-19, sjukdomar och rädslor. Det är en nervkittlande berättelse för alla historieintresserade och spänningssugna i mellanåldern. Hegas böcker – lätta att läsa. Svåra att motstå.