Image from Google Jackets

Utvisad / av Torsten Bengtsson.

By: Material type: TextTextLanguage: Swedish Series: Gult kort ; 1Publisher: Helsingborg : Hegas, [2020]Manufacturer: Helsingborg : Ordstark, 2020Description: 125 sidor 22 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789180080132
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 839.738 23/swe
Other classification:
  • Hcg
Summary: Serien Gult kort handlar om vikten att ta ställning mot det onda, och istället kämpa för gemenskap, glädje och det goda livet. Här får vi följa John och hans kompisar som älskar att spela fotboll. Läs om deras vardag och bekymmer kring vänskap, kärlek och orättvisor. I Utvisad får lagets målvakt, Ali, och hans familj inte stanna i Sverige. De är utvisade och helt plötsligt är de försvunna. De har gömt sig. Kan lagkompisarna hjälpa Ali att stanna? Hegas böcker – lätta att läsa. Svåra att motstå.
List(s) this item appears in: 11-13 år
Holdings
Item type Current library Collection Shelving location Call number Status Date due Barcode Item holds
Barnbok Skillingaryds bibliotek Skön Mellan (Browse shelf(Opens below)) Available 45500036584EF
Barnbok Hoks bibliotek Skön Lättläst barn Mellan (Browse shelf(Opens below)) Available 800655156013E
Total holds: 0

Originalupplaga 2003 med titeln: Rädda Ali. Första upplaga i denna version 2020

Hegas-nivå: 4

Härtill kompletterande material på internet

Serien Gult kort handlar om vikten att ta ställning mot det onda, och istället kämpa för gemenskap, glädje och det goda livet. Här får vi följa John och hans kompisar som älskar att spela fotboll. Läs om deras vardag och bekymmer kring vänskap, kärlek och orättvisor. I Utvisad får lagets målvakt, Ali, och hans familj inte stanna i Sverige. De är utvisade och helt plötsligt är de försvunna. De har gömt sig. Kan lagkompisarna hjälpa Ali att stanna? Hegas böcker – lätta att läsa. Svåra att motstå.

Från 9 år