Image from Google Jackets

Frivillig i Auschwitz / Jack Fairweather ; översättning: Örjan Sjögren.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Swedish Original language: English Publisher: Stockholm : Norstedts, [2020]Manufacturer: 2020Description: 386 sidor, 16 onumrerade planschsidor illustrationer 23 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789113109435
Other title:
  • Skyddsomslag: Frivillig i Auschwitz : en sann historia
Uniform titles:
  • The volunteer Svenska
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 940.531853862092 23/swe
Other classification:
  • Lz Pilecki, Witold
  • Koafh-mb.54
Summary: Den polske motståndsmannen Witold Pilecki infiltrerade Auschwitz för att berätta för världen om vad som skedde innanför lägrets murar. Men han kunde inte ana de fasor som mötte honom. Vad får en man att frivilligt låta sig deporteras till nazisternas mest ökända förintelseläger? Frivillig i Auschwitz är den osannolika berättelsen om en av andra världskrigets okända hjältar. En man som mot alla odds lyckades skapa en underjordisk armé inne i lägret, och smuggla ut information om nazisternas illgärningar till de allierade. Tyvärr lyssnade inte omvärlden förrän det var försent. Journalisten och krigskorrespondenten Jack Fairweather har skrivit en grundlig, skakande och ohyggligt spännande berättelse om mänskligt mod som går utöver det vanliga. Vinnare av Costa Book of the Year 2019.
Holdings
Item type Current library Collection Shelving location Call number Status Date due Barcode Item holds
Bok Skillingaryds bibliotek Fackböcker Biografier 920 Fairweather (Browse shelf(Opens below)) Available 80065793294DD
Total holds: 0
Shelving location: BiografierCollection: Fackböcker Close shelf browser (Hides shelf browser)
920 Eriksson, Maria, pseud. Mia : 920 Ernman, Malena Biografier Scener ur hjärtat / 920 Eunsun Nordkorea : 920 Fairweather Frivillig i Auschwitz / 920 Falkehed, Magnus Idag ska vi inte dö : fångar i krigets Syrien / 920 Feldman Unorthodox / 920 Filippa Filippa :

Den polske motståndsmannen Witold Pilecki infiltrerade Auschwitz för att berätta för världen om vad som skedde innanför lägrets murar. Men han kunde inte ana de fasor som mötte honom. Vad får en man att frivilligt låta sig deporteras till nazisternas mest ökända förintelseläger? Frivillig i Auschwitz är den osannolika berättelsen om en av andra världskrigets okända hjältar. En man som mot alla odds lyckades skapa en underjordisk armé inne i lägret, och smuggla ut information om nazisternas illgärningar till de allierade. Tyvärr lyssnade inte omvärlden förrän det var försent. Journalisten och krigskorrespondenten Jack Fairweather har skrivit en grundlig, skakande och ohyggligt spännande berättelse om mänskligt mod som går utöver det vanliga. Vinnare av Costa Book of the Year 2019.