Image from Google Jackets

När Johan fick en liten kalv / Astrid Lindgren, Marit Törnqvist.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Swedish Publisher: Stockholm : Rabén & Sjögren, 2020Edition: Tredje upplaganDescription: 36 sidor illustrationer 23 x 30 cmContent type:
  • text
  • still image
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789129724929
Uniform titles:
  • När Bäckhultarn for till stan
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 839.7374 23/swe
Other classification:
  • Hcf(yb)
Summary: Astrid Lindgren kan, som ingen annan, skildra känslan av sorg och av glädje. När Johan fick en liten kalv är en berättelse om medkänsla och empati. Astrid Lindgren tar oss tillbaka till den småländska torparvardagen och de vackra bilderna av Marit Törnqvist fångar stämningsfullt människor, djur och miljöer. En efterlängtad nyutgåva av en klassisk bilderbok som förtjänar att lyftas fram igen. Den lilla torparpojken Johans familj har mist sin enda ko, Embla. Hon åt en spik och dog igår. Nu står Johan på farstubron och tänker på det förfärliga som hänt. Han tittar ut på den vita snön som faller och lägger sig som ett tyst täcke över precis allting. Men riktigt tyst är det inte, för ute på vägen far Bäckhultarn förbi på väg mot stan. Han är nämndeman och har minst tjugo kor som lever allihop. Det är så orättvist. Inte vet Johan när han står där och ser Bäckhultarns släde försvinna bortåt vägen att släden mot kvällen kommer att fara samma väg tillbaka och tappa något i diket, något som kommer att lindra sorgen efter Embla. Berättelsen utkom första gången 1951 i antologin "En bil kommer lastad". Det här är en nyutgåva av bilderboken som utkom 1989.
Holdings
Item type Current library Collection Call number Status Date due Barcode Item holds
Barnbok Vaggeryds bibliotek Skön Bilderbok (Browse shelf(Opens below)) Available 8006524321502
Barnbok Skillingaryds bibliotek Skön Bilderbok (Browse shelf(Opens below)) Available 8006524258135
Total holds: 0

Originalupplaga 1989 med titel: När Bäckhultarn for till stan. Första upplaga i denna version 2020

Kolofon: "Berättelsen utkom första gången 1951 i antologin En bil kommer lastad"

Astrid Lindgren kan, som ingen annan, skildra känslan av sorg och av glädje. När Johan fick en liten kalv är en berättelse om medkänsla och empati. Astrid Lindgren tar oss tillbaka till den småländska torparvardagen och de vackra bilderna av Marit Törnqvist fångar stämningsfullt människor, djur och miljöer. En efterlängtad nyutgåva av en klassisk bilderbok som förtjänar att lyftas fram igen. Den lilla torparpojken Johans familj har mist sin enda ko, Embla. Hon åt en spik och dog igår. Nu står Johan på farstubron och tänker på det förfärliga som hänt. Han tittar ut på den vita snön som faller och lägger sig som ett tyst täcke över precis allting. Men riktigt tyst är det inte, för ute på vägen far Bäckhultarn förbi på väg mot stan. Han är nämndeman och har minst tjugo kor som lever allihop. Det är så orättvist. Inte vet Johan när han står där och ser Bäckhultarns släde försvinna bortåt vägen att släden mot kvällen kommer att fara samma väg tillbaka och tappa något i diket, något som kommer att lindra sorgen efter Embla. Berättelsen utkom första gången 1951 i antologin "En bil kommer lastad". Det här är en nyutgåva av bilderboken som utkom 1989.