Image from Google Jackets

Att döda en härmtrast / Harper Lee ; översättning: Eva Johansson ; förord: Judith Kiros.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Swedish Original language: English Publisher: [Stockholm] : Albert Bonniers förlag, [2020]Manufacturer: 2020Description: 358 sidor 23 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789100168186
Uniform titles:
  • To kill a mockingbird Svenska
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 813.54 23/swe
Other classification:
  • Hcee.01
Summary: Det är 30-tal i en småstad i den amerikanska Södern, mitt under den stora depressionen. En ung svart man, Tom Robinson, anklagas för våldtäkt på en vit kvinna, och samhället vänder sig mot honom. Maycomb må framstå som en sömnig idyll, men under ytan är staden djupt splittrad av segregation och klassklyftor.Åttaåriga Scout är dotter till försvarsadvokaten som tilldelas fallet. Hatet som kokar i staden sipprar oundvikligen in i barnens värld. För Scout, som inte kan låta bli att blanda sig i de vuxnas angelägenheter, blir rättegången mot Tom Robinson det första mötet med samhällets orättvisor.”Att döda en härmtrast” är en av 1900-talets mest älskade och omdiskuterade romaner. Den hör till de amerikanska klassikerna och finner ständigt nya läsare.
List(s) this item appears in: Klassiker
Holdings
Item type Current library Collection Shelving location Call number Status Date due Barcode Item holds
Bok Vaggeryds bibliotek Skön Roman Roman (Browse shelf(Opens below)) Available 800629716872E
Bok Skillingaryds bibliotek Roman (Browse shelf(Opens below)) Available 218270195772E
Total holds: 0

Första svenska upplaga 1960 med titel: Dödssynden. Första upplaga i denna översättning 2020

Det är 30-tal i en småstad i den amerikanska Södern, mitt under den stora depressionen. En ung svart man, Tom Robinson, anklagas för våldtäkt på en vit kvinna, och samhället vänder sig mot honom. Maycomb må framstå som en sömnig idyll, men under ytan är staden djupt splittrad av segregation och klassklyftor.Åttaåriga Scout är dotter till försvarsadvokaten som tilldelas fallet. Hatet som kokar i staden sipprar oundvikligen in i barnens värld. För Scout, som inte kan låta bli att blanda sig i de vuxnas angelägenheter, blir rättegången mot Tom Robinson det första mötet med samhällets orättvisor.”Att döda en härmtrast” är en av 1900-talets mest älskade och omdiskuterade romaner. Den hör till de amerikanska klassikerna och finner ständigt nya läsare.