Image from Google Jackets

Nästa! : en läkarroman / Nina Lykke ; översättning: Lotta Eklund.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Swedish Original language: Norwegian Publisher: [Stockholm] : Wahlström & Widstrand, [2020]Manufacturer: 2020Description: 229 sidor 22 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789146236474
Uniform titles:
  • Full spredning Svenska
Subject(s): Genre/Form: DDC classification:
  • 839.8238 23/swe
Other classification:
  • Hcedb.01
Summary: Elin har flyttat in på sitt mottagningsrum dit patienterna kommer i en strid ström med åkommor och brustna drömmar. I två decennier har Elin varit husläkare. Minst lika länge har hon varit gift med Aksel. Men före Aksel fanns Björn, som plötsligt tar kontakt igen via Facebook och vänder upp och ner på allt. Nu bor Elin på sitt jobb och tvingas gömma sig för vakterna när de går sina kvällsrundor. Och hemma i radhuset sitter Aksel och rasar, trots att han lagt sig till med nyskilda grannen Gro.Nästa! är en roman om självinsiktens förbannelser och förnekelsens välsignelser. Med denna roman flyttar Nina Lykke gränserna för vad en läkarroman kan vara.
List(s) this item appears in: HYLLA Boktips
Holdings
Item type Current library Collection Shelving location Call number Status Date due Barcode Item holds
Bok Vaggeryds bibliotek Skön Roman Roman (Browse shelf(Opens below)) Available 80062493727E7
Bok Hoks bibliotek Skön Roman (Browse shelf(Opens below)) Available 2181784066576
Total holds: 0

Första svenska upplaga 2020

Elin har flyttat in på sitt mottagningsrum dit patienterna kommer i en strid ström med åkommor och brustna drömmar. I två decennier har Elin varit husläkare. Minst lika länge har hon varit gift med Aksel. Men före Aksel fanns Björn, som plötsligt tar kontakt igen via Facebook och vänder upp och ner på allt. Nu bor Elin på sitt jobb och tvingas gömma sig för vakterna när de går sina kvällsrundor. Och hemma i radhuset sitter Aksel och rasar, trots att han lagt sig till med nyskilda grannen Gro.Nästa! är en roman om självinsiktens förbannelser och förnekelsens välsignelser. Med denna roman flyttar Nina Lykke gränserna för vad en läkarroman kan vara.