Image from Google Jackets

Itai och örnen / av Åsa Storck ; illustrationer: Anders Végh Blidlöv.

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Swedish Series: På plats i tiden ; 5Publisher: Helsingborg : Hegas, [2020]Manufacturer: Helsingborg : Ordstark, 2020Description: 61 sidor illustrationer 22 cmContent type:
  • text
Media type:
  • unmediated
Carrier type:
  • volume
ISBN:
  • 9789178816163
Subject(s): Genre/Form: Other classification:
  • Hcg
Summary: Det är år 1390. Pojken Itai lever i Stora Zimbabwe i södra Afrika. Itai bor med sin bror och sina föräldrar i en liten lerhydda nära stadens stora borg. Inne i borgen bor de rika och mäktiga. Sent en kväll råkar Itai höra något som det inte var meningen att han skulle få reda på. Dagen efter får Itai ett viktigt uppdrag av en av stadens mäktiga män, ett uppdrag som inte får gå fel. Men Itai hinner inte långt innan allt går på tok. Itai och örnen är den femte boken i serien På plats i tiden. Det är spännande böcker som utspelar sig på olika platser under olika tidsåldrar. Bonusfakta för nyfikne finns i slutet av varje bok. Hegas böcker – lätta att läsa. Svåra att motstå.
List(s) this item appears in: 11-13 år
Holdings
Item type Current library Collection Shelving location Call number Status Date due Barcode Item holds
Barnbok Vaggeryds bibliotek Skön Mellan (Browse shelf(Opens below)) Available 8006483103740
Barnbok Skillingaryds bibliotek Skön Lättläst barn Mellan (Browse shelf(Opens below)) Checked out 2022-12-29 21827012857AE
Barnbok Hagshult bibliotek Skön Lättläst Mellan (Browse shelf(Opens below)) Available 45500488723EB
Total holds: 0

Originalupplaga 2020

Lix: 18

Hegas-nivå: 4

Härtill kompletterande material på internet

Det är år 1390. Pojken Itai lever i Stora Zimbabwe i södra Afrika. Itai bor med sin bror och sina föräldrar i en liten lerhydda nära stadens stora borg. Inne i borgen bor de rika och mäktiga. Sent en kväll råkar Itai höra något som det inte var meningen att han skulle få reda på. Dagen efter får Itai ett viktigt uppdrag av en av stadens mäktiga män, ett uppdrag som inte får gå fel. Men Itai hinner inte långt innan allt går på tok. Itai och örnen är den femte boken i serien På plats i tiden. Det är spännande böcker som utspelar sig på olika platser under olika tidsåldrar. Bonusfakta för nyfikne finns i slutet av varje bok. Hegas böcker – lätta att läsa. Svåra att motstå.

Från 9 år